T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Çaltı İlkokulu

Haberler

May

4. SINIF ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLUYOR

Dört yıl boyunca okulumuz Çaltı İlkokulu’nun ayrılmaz parçası olan evlatlarımız mezuniyete hazırlanıyor. Heyecan dorukta…..

May

                   

SAMSUN BİRİNCİLİĞİNDEN TÜRKİYE FİNALLERİNE

Çaltı İlkokulu Okulöncesi Öğretmenimiz Emine AKYÜZÜN’de KOÇLUK yaptığı Samsun 19 Mayıs Lisesi ve Samsun Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi Samsun birincisi olmuştur. Samsun birinciliğinden sonra Rize Güneysu ilçesinde oynanan Okul Sporları Türkiye Yarı Final yarışmalarında Artvin ekibiyle 3. Olup Türkiye Yarı Finallerine gitmeye hak kazanmışlardır. Öğretmenimiz Emine AKYÜZ’ü ve Samsun 19 Mayıs Lisesi ve Samsun Anadolu Lisesi'nde okuyan evlatlarımızı tebrik eder başarılarının devamlı olmasını dileriz.

 

May

    Bugün 23 Nisan 2013, TBMM’nin 93. Kuruluş yıldönümüdür. 23 Nisan 1920 ilk Büyük Millet Meclis’imizin toplandığı gündür. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir.

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Atatürk; milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Peki, niçin çocuklara armağan edilmiştir? Çünkü bu günün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bu günün çocuklarıdır.

Değerli misafirler?

  Bu ülke bizlerin değildir, bizler bu vatanın ancak bekçileri ve emanetçileriyiz. Biz bu ülkeyi atalarımızdan miras olarak değil çocuklarımızdan emanet olarak aldık. Bu ülkenin gerçek sahipleri, ancak yarınımız olan çocuklarıdır. Bu nedenle bizler de korumakla mükellef olduğumuz emanetimize gözümüz gibi bakmalı ve yarının yetişkinleri olan çocuklarımıza da bu bilinci şimdiden aşılayarak emaneti yarınlara taşımalıyız. Çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.

Sevgili çocuklar;

   Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.

    Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bugünleri kazandıran fedakâr insanları, şehitlerimizi rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

Bayramınız kutlu olsun!

 

 

 

 

Nis

Samsun Müzesi Açıldı...

 

Mimarisinde Karadeniz'in dalgalarından esinlenilen ve Karadeniz'in en büyük müzesi olan Samsun Müzesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY tarafından 13 Mart 2024 tarihinde açıldı.

Açılışta konuşan Mehmet Nuri ERSOY; çok köklü, derin bir tarihi  ve kültürel değerlere sahip Samsun'un, Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi birbirinden eşsiz uygarlıkların yönetimi altında daima önemli bir yerleşim yeri olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a attığı ilk adımın, Türk Milletinin sonrasında da Türkiye Cumhuriyeti ile taçlanacak istiklal ve istikbal yürüyüşünün de ilk adımı olduğunu ifade etti.

"İstiyoruz ki müzeler tarihi ve kültürel eserlere sadece bakılıp geçilen yerler olmasın. Yaşayan, anlatan, iletişim kuran bir mekan olarak bilime, akademik çalışmalara ve sosyal hayata hizmet etsin, bunların ayrılmaz bir parçası olsun. İşte bu hedef doğrultusunda gerek ihya ettiğimiz gerekse yeni inşa ettiğimiz her bir müzemizi, tasarımından teknolojisine kadar çok yönlü kullanıma olanak sağlayacak, her kesimden ve her yaştan insanımızın ihtiyaç ve ilgisine cevap verecek, verimli olduğu kadar keyifli zaman geçirme imkanı sunacak bir konsepte kavuşturmaktayız. Bu çabanın, bu kararlılığın karşılığını da aldık, almaya devam ediyoruz. Yaklaşık 20 yılda müzecilik sahasında katettiğimiz muazzam mesafe, uluslararası alanda en saygın ödüllerle tescillenmiştir. Bugün müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var." diyen Mehmet Nuri ERSOY, bölgedeki tüm önemli eserlerin Samsun Müzesi'nde sergilendiğini belirterek "Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin 19 Mayıs 1981'de hizmet vermeye başladığını, geçen 40 yıllık zaman zarfında artan eser sayısına karşılık veremez duruma geldiğini ve yeni bir müze inşa ettiklerini, Karadeniz'in dalgalarından esinlenilen yeni müzenin mimarisinin 16. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri programında, proje dalında ödüle layık görüldüğünü hatırlattı.

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük müzesi olan 15 bin metrekarelik Samsun Müzesi'nin uygulama çalışmaları Samsun Büyükşehir Belediyesiyle imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütüldü. İçerisinde arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği salonlar, geçici sergi salonları, konferans salonu, kütüphane, çocuk müzesi, laboratuvar, idari ve ticari birimler ile depolar ve kafeterya yer alan, içinde 7.165 adet eser sergilenen Yeni Samsun Müzesi bir bölge müzesi niteliği de taşımaktadır.

Yeni müzede Amisos Antik Kenti buluntuları ve Amisos Mozaiği, bronz atlet heykeli, Helenistik Çağa ait takılar, Klasik, Helenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı döneminden eser gruplarıyla görülmeye değer bir koleksiyon, deneyimlenmesi gereken bir kültür ve tarih yolculuğu sunmaktadır.

Açılış töreninde Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki protokol üyeleri, müzenin açılış kurdelesini keserek müzede incelemeler yaptılar.

Müzemiz, açılış tarihinden itibaren bir ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.

https://basin.ktb.gov.tr/

https://basin.ktb.gov.tr/TR-368094/bakan-ersoy-samsun-muzesi39nin-acilisini-gerceklestirerek-turizm-master-plani39ni-tanitti.html

https://samsun.ktb.gov.tr/TR-368284/samsun-muzesi-acildi.html

https://www.youtube.com/watch?v=jOnPs-Z60Ow

https://www.youtube.com/watch?v=jOnPs-Z60Ow

https://www.facebook.com/share/v/tZEnQX4da89rXmzj/?mibextid=xfxF2i

Nis

İADEYİ ZİYARET

Okulumuz öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtıp okumalarına vesile olan ve okulumuzda eğlenceli ‘’Yazar İmza Günü’’ düzenleyen Yazar ve Oyun Cumhur KOCAOĞLU’na teşekkür etmek için Okul Müdürü Bayram Ali OĞUZ, Müdür Yardımcısı Aslı UÇAK ve 4/A Sınıf Öğretmeni Esin UYAR yazarın stüdyosunda iadeyi ziyarette bulundular. Yazarımıza katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür edildi.

Nis

YİNE İLÇE 3.’SÜ OLDUK

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’TÜRKİYE’NİN İNSANLI İLK UZAY YOLCULUĞU’’ konulu resim yarışmasına katılım sağlayan ve ilçe 3.’sü olan Muhammed Talha TUNÇ’u ve öğretmeni Esin UYAR’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Nis

KARANLIKLAR DİYARI

27 Mart Dünya Tiyatro Günü tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görülmektedir. Bu vesileyle okulumuz  Sınıf Öğretmeni Esin UYAR rehberliğinde 4/A sınıfı öğrencileri tarafından ‘’Karanlıklar Diyarı’’ adlı tiyatro oyunu sergilenmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Öğrencinizin video ve fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz.

Mrt

SU TASARUFU

Çarşamba İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Öğrencilerimize ‘‘SU TASARRUFUNUN ÖNEMİ’’ konusunda Yüksek Ziraat Mühendisi Derya KARAHAN tarafından eğitim verildi.

 

Kuraklıkla mücadelenin başlangıcıdır: Su tasarrufu, kuraklığın ve su kıtlığının etkilerini en aza indirir. Her ne kadar bir su döngüsü olsa da her zaman aynı miktar ve kalitede su toprağa geri dönmez. Dolayısıyla kullandığımız su miktarını azaltarak kaynaklarımızı daha iyi koruyabiliriz.

 

Suyumuza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Su tüm canlı yaşamı için hayattır. Su sıkıntısı yaşamamak için temiz su kaynaklarını korumalı, sahip olduğumuz kaynakları israf etmeden kullanmalıyız.

 

Su gelecek ve yaşamdır.

 

Geleceğin anahtarı su da gizlidir.

 

Su, yaşam kaynağımızdır.

 

Suyunu israf etme geleceğine sahip çık.

 

Su hayattır sahip çıkılmalı.

 

Su değerlidir, boşa harcamayalım.

 

Suyun anası topraktır sahip çıkalım.

 

Su gibi aziz ve berrak ol.

 

Su bize verilen en büyük nimettir.

 

Su temizlik ve gelecektir.

 

Sağlıklı kalmak için su kaynaklarını korumalıyız.

Mrt

YAZAR BULUŞMASI

YAZAR VE OYUNCU CUMHUR KOCAOĞLU ‘’20 MART DÜNYA ÇOCUK TİYATROLAR GÜNÜ’’ MÜNASEBETİYLE OKULUMUZDAKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU. YAZARIMIZIN KİTABI OLAN ‘’OKUMAZ YAZMAZ KRALLIĞI’’ PERA SANATIN KATKILARIYLA 100 ÖĞRENCİMİZE ÜCRETSİZ DAĞITILARAK, İMZA GÜNÜ DÜZENLENDİ. ÇOK FARKLI VE KEYİFLİ BİR KİTAP İMZA GÜNÜ ETKİNLİĞİ OLDU. ÖĞRENCİLERİMİZ DE BİZ DE ÇOK EĞLENDİK. YAZAR ve OYUNCU CUMHUR KOCAOĞLU’NA ve YAZARIMIZIN OKULUMUZA GELMESİNE VESİLE OLAN ESİN UYAR ÖĞRETMENİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. ÇOCUKLARINIZIN FOTOĞRAFLARINI AŞAĞIDA GÖREBİLİRİSİNİZ.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi

 

18 Mart Çanakkale Zafer, her yıl Çanakkale'yi büyük bir kahramanlıkla savunan Türk ordusunu yad etmek için kutlanmaktadır. Atatürk'ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!" sözüyle büyük bir kahramanlık destanı yazan Türk ordusu için Çanakkale'de yazılan destanın ışığında, milletimizin birlik ve beraberliğinin önemini bir kez daha hatırlıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

 

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın  tarihidir. Çanakkale Savaşı’nın tarihimizdeki önemi getirdiği zaferin yanı sıra hem 1. Dünya Savaşı’nın seyrini hem de Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu durumu değiştirmesinde yatar. Batılı Devletlerin Türkleri Avrupa’dan ve Osmanlı topraklarından silme hayalleri bu zaferle hüsrana uğrar. Balkan Savaşları’nda alınan yenilgilerden sonra umutsuzluğa kapılan Türk milletinin umutlarını yeniden yeşertir. Bu yönüyle tarihte 18 Mart Türklerin batıya olan ilerleyişinin ve gücünün yeniden başladığı gün olarak bilinir. Çanakkale zaferinin tarihi olan 18 Mart her yıl binlerce şehidimizin anıldığı gururlu bir gün olarak tarihimizdeki sarsılmaz yerini almıştır. Türk milleti için 18 Mart önemi ve sonuçlarıyla ne olursa olsun gücümüzün ve umudumuzun asla tükenmediğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır.

 

Tarihin altın sayfalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyor, onların emaneti olan bu vatanı korumak için azimle çalışmaya devam ediyoruz.

 

18-03-2024

Mrt

Okulumuz Çaltı İlkokulu’na ‘’20 Mart Dünya Çocuk Tiyatroları Günü’’ münasebetiyle okulumuza Yazar Cumhur KOCAOĞLU gelecektir. Okulumuzdaki 100 öğrencimize Pera Sanat’ın katkılarıyla ‘’Okumaz Yazmaz Krallığı’’ masal kitabı ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Yazarımız 20 Mart günü okulumuzun misafiri olacaktır. Yazarımız Cumhur KOCAOĞLU’na ve yazarımızın okulumuza gelmesine vesile olan Esin UYAR öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

 

CUMHUR KOCAOĞLU KİMDİR?

Oyuncu/Yazar/Seslendirmen/Radyo Programcısı.

         Cumhur KOCAOĞLU, 1977 Samsun/ Bafra doğumlu.

Samsun Kazım Orbay İlkokulu, Mithat Paşa Lisesi (Ortaokul) ve Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nde okudu. Lisede öğretmeni Müjgân Kırca sayesinde Samsun Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümüne ve Oda Tiyatrosu’na adım attı. 90’ların başında özel radyoların açılmaya başladığı dönemde radyo yayıncılığı ile tanıştı. Eş zamanlarda SRT (Samsun Radyo TV ) Kamera önü ve arkasında bulundu. Birçok özel tiyatroda çalıştı. 2017 yılında kendi tiyatrosunu kurdu. 2022 yılında kendi prodüksiyon markasını (CKC) kurarak, Samsun’da sanat hayatına devam etmektedir. 1993 yılından bugüne kadar eğitim, mesleki iş deneyimleri ve yer alınan bazı projeler aşağıdaki gibidir.

 

Eğitim

  •  İstanbul Üniversitesi/İletişim Fakültesi/Radyo TV Sinema Bölümü (lisans)
  • Anadolu Üniversitesi/Açık öğretim Fakültesi/Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü (Lisans)
  • Ondokuzmayıs Üniversitesi/Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi (Radyo Televizyon ve Sinema Programı)
  • Ondokuzmayıs Üniversitesi/İletişim Fakültesi/İletişim Bilimleri (disiplinler arası) (Yüksek lisans )

Basılı Yayınları

  • Yerel  Radyo Yayıncılığı /Samsun Radyo Tarihi (Araştırma Kitabı )
  • Okumaz Yazmaz Krallığı (Masal Kitabı)
  • Sütmen ve LIKLIK Mikroplara Karşı (Masal Kitabı )

 

RADYO  VE TV KANALLARI

  • 1993 Cansın FM/ Samsun  (Programcı)
  • 1994 Radyo Metro / Samsun   (Programcı)
  • 1995 SRT Televizyonu / Samsun  (Programcı)
  • 1995 Duygu FM / Samsun   (Programcı)
  • 1996 Star Başar FM /Samsun  (Programcı)
  • 1997 Şeker FM / Antalya  (Programcı)
  • 1997 Ezgi FM / Antalya  (Programcı)
  • 1997 Kanal 07 TV / Antalya(Kameraman / Muhabir)
  • 2000 Radyo Kulüp / Samsun   (Programcı)
  • 2000-2006 Club Prestige /Kuşadası (Animatör / DJ)
  • 2003-2004 Sanat Tiyatrosu / Samsun  (Oyuncu)
  • 2006-2008 Radyo İlkadım / Samsun  (Programcı / Metin Yazarı)
  • 2009 Artı Bir Dergisi / Samsun (Muhabir)
  • 2009 – 2012 Tiyatro Amisos / Samsun (Yönetmen)   
  • 2012 – 2019 Haber Radyo / Samsun (Genel Yayın Yönetmeni)
  • 2015 – 2019  Haberaks TV / Samsun (Programcı)

Tiyatro Oyunları (Çocuk)

  • Gülen Adam  (Oyuncu)   
  • Benim Güzel Pabuçlarım (Oyuncu)
  • Sevgili Kulübemiz (Oyuncu)
  • Ben Çöp Değilim (Oyuncu)
  • Keloğlanın Eşeği (Oyuncu)
  • Kayıp kâr Tanesi (Oyuncu)
  • Uçan Şemsiye  (Oyuncu)
  • Ali ile Tipitoş (Oyuncu)
  • Kurnaz Avukat  (Oyuncu)
  • Zehra ile Bilge (Yazan / Yöneten / Oyuncu)
  • Süt Arkadaşım   (Yazan / Yöneten)
  • Varyemez Amca (Yazan / Yöneten / Oyuncu)
  • Sağlık Mutfağı (Yazan / Yöneten)
  • Bizim Dünyamız (Yazan / Yöneten)
  • Okumaz Yazmaz Krallığı  (Yazan / Yöneten)   

Tiyatro Oyunları (Yetişkin)

  •  Ah Şu Gençler    (Oyuncu)
  •  Kadınlık Bizde Kalsın  (Oyuncu)
  •  Kahraman Bakkal Süpermarkete  Karşı  (Oyuncu)
  •  Ayla Öğretmen     (Oyuncu)
  •  Şerefiye   (Oyuncu)
  •  Kadıncıklar      (Oyuncu)
  •  Amerika Yardımı   (Oyuncu)
  •  Salak Oğlum     (Oyuncu)
  •  Biz Adam Olmayız    (Oyuncu)
  •  Kaç Baba Kaç  (Oyuncu)
  •  Beş Kuruşluk Akıl  (Oyuncu)
  •  Şu Çılgın Türkler  (Yapımcı / Oyuncu)
  •  Diriliş   (Oyuncu)
  •  9 Canlı  (Yönetmen)
  • Karanlık İşler   (Yönetmen)
  •  Haneler   (Oyuncu / Yönetmen Yrd.)
  • Neye Niyet Kime Kısmet     (Yazan / Yöneten)
  •  Düğün ya da Davul  (Yapımcı-Yönetmen Yardımcısı)  
  •   Hülleci    (Yapımcı-Yönetmen Yardımcısı)

TV Dizileri

  • Kampüsistan   (Kanal D)   (Oyuncu)
  •  Parmaklıklar Ardında (ATV)     (Oyuncu)                                                       
  •  Sevdaluk (Show TV)     (Oyuncu)
  • Olay Mahali (Exxen)      (Oyuncu)
  •  Vermem Seni Ellere     (Oyuncu)

Sinema / Reklam Filmleri

  •  Nasipse Olur (Sinema Filmi )       (Oyuncu / Yerel Cast)
  •  Keşkeden Hemen Önce (Sinema Filmi) (Oyuncu)
  • Çay ve Simit (kısa film)  (Oyuncu)
  • Kovboy (kısa film)  (Oyuncu)
  • Toplum Gönüllüleri Belgeseli (Sunucu)
  • Yaşam Hakkımızı Kurşunlamayalım  (Kamu spotu)  (Oyuncu / Yerel Cast)
  •  Tedbir Elimde (kamu spotu)  (Senarist / Prodüksiyon)
  •  Kanka Polis Bilgilendiriyor             
  • (Kamu spotu)    (Senaryo / Prodüksiyon)
  •  2K Mühendislik 10 Kasım (Oyuncu / Yerel Cast)  (Reklam Filmi)
  • Ziraat Bankası   (Oyuncu)  (Reklam Filmi)
  • Mütemmim Cüz (Sinema Filmi) (Oyuncu)
  •  İdeal Home İnşaat (Oyuncu)

 

 

Mrt

OKULUMUZ ÇALTI İLKOKULU OLARAK 4-A SINIF ÖĞRETMENİ ESİN UYAR REHBERLİĞİNDE BOŞ OLAN BİR SINIFIMIZI TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN KULLANABİLECEĞİ ŞEKİLDE ''RESİM SINIFINA'' DÖNÜŞTÜRDÜK. EMEĞİ GEÇEN ESİN UYAR ÖĞRETMENİMİZE VE 4-A ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ. 

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ  

       

           12 Mart 1921 tarihinde TBMM’ de kabul edilen; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız, Milletin bağımsızlık aşkının, büyük kahramanlığının, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin Mehmet Akif ERSOY’un dizelerinde hayat bulmuş halidir.

          Mehmet Akif ERSOY, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş adımlarını İstiklal Marşı ile anlatmıştır.

         Mehmet Akif ERSOY yaşadığı dönemde şairliği, zulmün ve zalimin karşısında dimdik duruşu ile topluma örnek olmuş, verdiği vaazları, yazdığı şiirleri, yayımladığı dergiler ile bağımsızlık mücadelesini desteklemiştir.

          Mehmet Akif ERSOY Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milletvekilleri arasında yer almış, yazdığı İstiklal Marşı dolayısıyla verilen ödülü kabul etmemiş, “Milli Marş para ile yazılamaz” diyerek ödülünü “Darül Mesai” adlı bir hayır kurumuna bağışlamıştır.

          İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimde anlatmaktadır.

          İstiklal Marşımız bütünüyle milletimizin karakterini yansıtmaktadır.

            İstiklal Marşımız, kahraman ordumuzun gösterdiği iman, inanç, cesaret, kararlılık, tam bağımsızlık ve hürriyet aşkını coşkulu bir şekilde ifade etmektedir.

          İstiklal Marşımızın dizelerinde geçen bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden milli ve manevi değerlerimizdir.

         Bizlere miras olarak bırakılan bu eşsiz eser ve şanlı Türk bayrağı, Milletimiz var oldukça; geleceğimize yön vermeye, vatanımızın semalarında ilelebet dalgalanmaya devam edecektir.

         Milletimize istiklal azmini veren, şehitlik ve gazilik gibi manevi mertebelerden arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi mümkün değildir.

         İstiklal Marşımız, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Türk Milletinin “Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar” tarafından yok edilme teşebbüslerine karşı verilmiş bir mücadele içinden doğmuştur. Onun için adı “ İstiklal Marşı” dır.


       Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un dediği gibi ‘’Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’’



Mrt

1-7 MART- DEPREM HAFTASI

Deprem Haftası’nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

 

Türkiye, deprem riski yüksek bir coğrafyada yer alması nedeniyle sık sık depremlerle karşı karşıya kalıyor. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi, bu riskin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ülkenin büyük bir bölümü aktif fay hatları üzerinde bulunuyor, bu da nüfusun yaklaşık %70'inin yüksek deprem riski altında yaşadığını gösteriyor. Bu durum, deprem bilincinin artırılması ve bu konuda farkındalığın oluşturulması gerekliliğini ortaya koyuyor.

Bu bağlamda; özellikle öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine yönelik her yıl 01-07 Mart Deprem Haftasında tatbikatlar gerçekleştirmekteyiz.  Çünkü biliyoruz ki eğitilmiş, bilinçli bireylerin oluşturduğu bir toplumda, yerinde, zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltmaktadır.

Şbt

Okulumuz 1969 yılında eğitim öğretime açılmış olup, 1972 yılında planlı olarak 2 derslik yapılmıştır. Daha sonra 1 derslik köylü tarafından yapılarak 3 dersliğe çıkarılmıştır. Öğrenci fazlalığı nedeniyle 3 derslik ihtiyaca cevap veremediği için 2003 yılında Devlet-Vatandaş işbirliği ile 4 derslik daha ilave edilerek 5 derslik yapılmıştır. Daha sonra Camiinin dükkanları köylü tarafında dersliğe dönüştürülerek toplam 9 dersliğe çıkarılmış olup 25 Ekim 2004 tarihinde 8 yıllık İlköğretime geçilmiştir. 2007 yılında da 2 katlı 8 derslikli yeni okul yapılmış ve 07 Ocak 2008 tarihinde yeni bina da eğitim öğretime geçilmiştir. 2014-2015 eğitim öğretim yılına kadar İlkokul-Ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuz İlkokul olarak eğitim öğretime devam etmiştir. 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle  6 derslik , 6 öğretmen, 2 idareci ve 100 öğrenci ile İlkokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.